Torskrygg i ugn. Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis

Recept Torskrygg

Torskrygg i ugn

Såhär brukar jag göra för att få torsken perfekt, och om man har med i alla fall tre av dessa toppings blir man lycklig: Skirat smör nej denna är faktiskt obligatorisk Färsk pepparrot Färska räkor Kapris Hackad rödbeta Hackat ägg blandat med hackad dill Knaperstekt fläsk eller bacon testa detta, perfekt fredagsmiddag ju! Jag väljer gärna torskrygg när det ska lagas något gott och festligt till helgen — gärna lagat på grillen eftersom torskrygg är en kraftig och tålig bit som klarar värmen på ett bra vis. Du kanske har hört talas om torskfilé? Värm såsen och skeda den över fisken vid servering. Slå gärna också över baconfettet från pannan. Det är tråkigt men jag har sett det gång på gång hur många kokar sönder både potatis, pasta och ris på grund av för långa koktider. Därför ersatte jag rödlöken med tunt skivad fänkål.

Next

Perfekt ugnsbakad torskrygg

Torskrygg i ugn

Alltså är det viktigt att man har en termometer instucken i fisken. Servera med färskpotatis, tillbehören ovan och någon smarrig grönsak; ärtor i någon form, socker- eller andra, är finfint till. Jag får tacka för din kommentar för det får mig att inse att vintipset behöver ses över. Ge det också gärna ett betyg eller skicka en kommentar. Och det behöver ju inte heller vara krångligt. Godaste potatisen Men vad är då krossad potatis? Är osäker på om alla uppskattar linser.

Next

Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis

Torskrygg i ugn

Det säger en hel del om svenskarnas smak och kunskapsnivå… Det här är ett väldigt gammalt recept i bloggen, och precis som min smak och kunskapsnivå utvecklats när det kommer till vin har tyvärr även vissa viner börjat massproduceras och sötas upp för att säljas. Följ våra enkla råd för hur du tillagar på bästa sätt. Vid cirka 55 grader är den klar. Torskrygg i ugn Torskrygg i ugn med purjolök, dill och räkor är sån där typisk vardagsmat som sätter guldkant på tillvaron. Med fryst utgår man ifrån innertemperaturen i fisken snarare än tiden i ugnen. För laktosfritt, byt creme fraiche, mjölk och smör mot laktosfria motsvarigheter. Drack ett rött vin — Casa Vinironia Appassimento Edizione Oro — till detta.

Next

Recept Torskrygg

Torskrygg i ugn

Exempelvis en malolaktiskt jäst chardonnay som legat på ekfat. Träning, tips, familj, resor, mode och äventyr är andra saker som trängs i bloggen. Har du något mer roligt salladsalternativ att servera till detta? Recept på torskrygg i ugn Receptet på torskrygg med bacon, soltorkade tomater och krossad potatis lagas i ugn och är både populärt, festligt, enkelt och gott. Öl är ju bra på det viset att det är en bra matdryck som passar till mycket. När de är klara slår man av vattnet och öser ut potatisarna på en ugnsplåt med kant. Servera med kokt potatis och broccoli.

Next

Torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn

Ett tips är att läsa texten ovanför. Fisken får på så vis mer karaktär och den gamla vanliga tråkiga torsken har fått en uppdaterad och annorlunda smaksättning. Vad härligt att höra — och förstås att det toppade restaurangens mat : Det är trevligt att kunna ha sin egen lilla gourmet-restaurang där hemma emellanåt. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Jag arbetar även som fotograf, stylist och designer.

Next

Torskrygg med dillsås

Torskrygg i ugn

Detta är för att ugnen ska köras på en högre temperatur än vad som är lämpligt för vit fisk. Genom att utgå från fryst fisk blir inte fisken sönderlagad och torr. Slå på fiskbuljongen och fortsätt reducera. Använd gärna en stektermometer som du sticker in i fisken för att kontrollera om den är klar. Söker man en ännu lyxigare variant kan man också strössla över ett lager riven ost på potatisen — exempelvis parmesanost.

Next

Recept Torskrygg

Torskrygg i ugn

Servera torskryggen med ett fylligt vitt vin till. Spana gärna in kommentarerna under receptet där det finns olika vintips och tips på såser att kombinera och variera torskryggen med. Låt det ligga under och ös sedan firren med det efter halva tiden. Serverar man denna rätt med vitvinssås till passar vinet nedan. De är inte riktigt vad de varit. I och med att detta sätt att tillaga potatisen på har blivit populär har fler och fler börjar kalla det för krossad potatis.

Next