Ting å gjøre i berlin. Berlin: 10 ting du MÅ gjøre i Berlin

VG Logo

Ting å gjøre i berlin

Parken har flere baner med varierende nivåer så man finner noe som vil passe for alle. I dag er det det offisielle setet til Bundestag, det tyske parlamentet. I dag er Olympiastadion og Olympiaparken både sports- og kultursentre. Fancy kaffe in the making i Kreuzberg 8. Etter en arkitektkonkurranse ble grunnsteinen lagt ned i 1884. Museet anbefales for barn mellom 3 og 11 år.

Next

10 kule ting å gjøre i Berlin

Ting å gjøre i berlin

Et overordnet organisk marked setter også opp her på lørdager. Berlins naturhistoriske museum har nemlig egen avdeling for dinosaurer. I Berlin Story Bunker får vi oppleve nasjonalsosialismens utvikling. Du får også som regel med enten en brødbit eller noen chips på kjøpet. Designet av Sir Norman Foster og avsluttet i 1999, har det en takterrasse og restaurant, som begge er åpne for publikum. Ta en kopp kaffe i Kreuzberg Tidligere var Kreuzberg bydelen for tyrkiske innvandrere, hippier og kunstnere av alle slag.

Next

Over 30 ting å gjøre i Berlin

Ting å gjøre i berlin

Men vær forberedt - køen er alltid lang! Berghain, som ligger i det som ser ut som en skikkelig «rønne» utenfra, er én av verdens mest kjente utesteder. En annen spektakulær utkikksplass er glasskuppelen i Reichstag - setet til den tyske regjeringen siden 1999. Det dirigeres av engelskmannen Sir Simon Rattle og opptrer regelmessig i Berlin, samt turnerer verden over. I tillegg litt spennende tema for barn med at det er et slags gjennomgående filmtema på rom og lobby, samt en liten kino på hotellet. Slottet ble bygget i italiensk. Her kan du lære mer om hvem som deltok i møtet og hvordan utryddelsen av jødene ble planlagt.

Next

10 ting du må gjøre i Berlin

Ting å gjøre i berlin

Festen begynner 16:00 på fredag og 14:00 i helgene, og varer ut i de små timer. Barn kan bygge hus på byggeplassen, eller leke butikkeier i de små bodene. Dra på piknik på Flughafen Tempelhof Tempelhof er altså en nedlagt flyplass beliggende midt i Berlin. Tilbudet er som skreddersydd for både venneturer og enslig reisende. Sjekk offisielle sider for arrangementer også.

Next

Best med barn: Berlin

Ting å gjøre i berlin

Berlin er rett og slett fantastisk som reisemål for en barnefamilie. I den vestlige enden er Brandenburger Tor, den enorme neoklassiske buen som har kommet for å symbolisere enhet i det moderne Tyskland. East Side Gallery Ved East Side Gallery ligger den lengste og best bevarte delen av Berlinmuren, hele 1316 meter med historisk mur. Museet inviterer hele familien til å utforske alle spennende kriker og kroker, samt ta del i alle mulige morsomme aktiviteter og utfordringer. I dag er bydelen litt mer modernisert, men her er fortsatt vibbene av kreativitet og bohemisme hvis det er et ord.

Next

Fem ting du bare MÅ gjøre i Berlin

Ting å gjøre i berlin

I 1960-årene brukte amerikanske soldater stadion til å promotere amerikansk fotball for Berlinerne. Opplev Berlin nedenfra med Berlin Unterwelten Blir det dårlig vær på din Berlintur, er det ideelt å søke tilflukt under bakken. Det som presenteres er hovedsakelig egyptiske, greske og romerske skulpturer. Fernsehturm er totalt 368 meter høy og er Tysklands høyeste bygning. En vegg med historie, men som barn synes er morsom.

Next