Syyshortensia istutus. Puutarhahortensia

Syyshortensia ja muut hortensiat

Syyshortensia istutus

Kastele kuoppaa runsaasti, ennen kuin asetat taimen sinne. Istutuksen jälkeen taimelle annetaan kuivana kautena suunnilleen 30 litraa vettä kerran viikossa, kunnes puu on juurtunut ja kasvaa kunnolla. Endless Summer ® hortensia kukkii parhaiten paikassa, jossa se saa vähintään 6—8 tuntia aurinkoa päivässä. Älä valitse liian lämmintä paikkaa tai kohtaa, johon aurinko paistaa suoraan. Kukkiessaan elo-syyskuulla 'Bobo' on täynnä valkoisia kukkia ja se sopii hyvin matalaksi yksittäispensaaksi tai muiden pensaiden ja havujen joukkoon.

Next

Tuotteet

Syyshortensia istutus

Talveksi kukinnot voi leikata pois, jotta oksat eivät repeydy lumen painosta. Myös sukkahousuista saa pehmeän ja kestävän sidoksen. Kasvualustaksi sopii hyvin tavallinen kukkamulta. Sopii erinomaisesti yksittäispensaaksi, kasviryhmiin ja aidanteisiin. Kauniit suuret kartiomaiset kukinnot ovat aluksi valkoiset ja muuttuvat myöhemmin vaaleanpunaisiksi. Hortensia lyhyesti:Hortensiat ovat helppohoitoisia, kookkaita ja näyttäviä pensaita, jotka soveltuvat havukasviryhmään, pensasryhmiin ja myös yksittäin kasvaviksi. Lannoittaminen Keväällä ja kesällä voit antaa hortensiallesi ruukkukasviravinnetta kerran viikossa.

Next

Hortensiat

Syyshortensia istutus

Jos istutuskuoppaan lisätään voimakasta karjanlantakompostia tai muuta vastaavaa lannoitetta, se laitetaan niin syvälle, etteivät taimen kasvavat juuret ulotu lannoitteeseen. Kun leikkauksessa vähennetää edelliskesän hentoja oksia, kasvu suuntautuu vahvimpiin. Napakka keväthalla saattaa palelluttaa sekä kukkasilmut että uudet silmut. Syyshortensiaa ei saa leikata syksyllä, vaan leikkauksen vuoro on vasta keväällä sen jälkeen, kun yöpakkasista ei enää ole pelkoa. Hortensialla on parhaat kasvuedellytykset, jos asut kasvuvyöhykkeillä 1 tai 2. Kunnolla juurtuneen taimen tyvi pysyy paikoillaan, kun runkoa varovasti heilutetaan.

Next

Endless Summer® hortensiat

Syyshortensia istutus

Rungollinen hortensia sopii niin havuryhmiin kuin kukkapenkkeihin, sillä saat hyvin korkeusvaihtelua istutusryhmiin ja pitkän kukinta-ajan. On luonnollista, että räjäyttäjällä pitää olla ns. Muhkeina, vaaleanpunaiseen vivahtavina huiskiloina kukkivat hortensiat hurmaavat loppukesällä niin kasvattajansa kuin ohi kulkevat ihmisetkin. Kastelu Kastele hortensiaa reilusti, mutta niin, ettei ulkoruukkuun jää paljon ylimääräistä vettä. Hortensia nimittäin tarvitsee runsaasti vettä ja tasaisen kostean kasvualustan menestyäkseen.

Next

Syyshortensia ja muut hortensiat

Syyshortensia istutus

Jos paakun pinnalla astian reunoilla on kiertäviä juuria ne avataan ja levitetään istutusalueelle tai katkaistaan viiltämällä paakkua parista kolmesta kohdasta alhaalta ylöspäin. Talvisuojaus Talvisuojaus nuoren taimen ensimmäisinä talvina on suositeltavaa, samoin suojaaminen keväthalloilta. Leikkaaminen Endless Summer® hortensioita ei kannata leikata kuten muita jalohortensioita syksyllä tai aikaisin keväällä. Toinen tapa leikkaukseen on poistaa siitä vain hangen yläpuolelta paleltuneet osat, jolloin siitä kehittyy metrin korkuinen. Puutarhahortensia ja istutus Puutarhahortensia soveltuu parvekkeelle, terassille ja puutarhaan. Kannustan istuttamaan syyshortensiaa — se tuo näyttävää kukkarunsautta myöhäissyksyyn! Hyvä puoli hortensiassa on myös se, ettei se juurikaan kärsi tuholaisista.

Next

Hortensia on upea kasvi, joka kukkii näyttävästi vielä myöhään syksyllä

Syyshortensia istutus

Hortensiat ovat näyttävyyden lisäksi helppohoitoisia. Hortensian nuput on hyvä suojata talveksi peittämällä kasvi lehdillä tai vastaavalla. Käytä uudelleenistutuksessa erityistä hortensia- tai rhododendronmultaa ja kastele kasvualusta kunnolla ennen kuin istutat hortensian maahan. Istutus Astia- ja paakkutaimet taimet kastellaan hyvin istutusta edeltävänä päivänä tai juuripaakkua liotetaan vedessä muutama tunti. Hortensian kukinta kestää kauan; ja jopa kesäkuusta syyskuuhun saakka. Hortensia saapui Eurooppaan Japanista 1700-luvulla. Kasvualusta tulee olla runsasravinteinen, hapan ja hyvin vettä läpäisevä.

Next

Blogi

Syyshortensia istutus

Pienikokoinen ja vahvaversoinen syyshortensia 'Bobo' on erinomainen vaihtoehto pieneen pihaan tai perennapenkkiin. Kukkia voi mainiosti käyttää myös leikkokukkina. Istutettaessa avojuurisen taimen juuret levitetään luonnolliseen asentoonsa kuopan pohjalle lapioidun istutusmultakerroksen päälle, kuoppa täytetään puolilleen ja multa tiivistetään vedellä. Täällä on myös käytännöllinen digitaaliset kuitit -palvelu, jonka avulla voit seurata ostoksiasi. Kasvin latinankielinen nimi hydrangea tulee kreikasta ja tarkoittaa vesiastiaa — se viitannee hortensian siemenestä kehittyneen taimen muotoon. Suuret kukat ensin kermanvalkoiset ja muuttuvat syksyä kohden ruusunpunaisiksi. Vahvimmat kannat menestyvät pohjoisemmassakin, mutta myöhäisen kukinnan vuoksi se sopii paremmin Etelä- ja Keskisuomen korkeudella.

Next

Kuunlilja

Syyshortensia istutus

Voit tarkistaa kosteuden helposti työntämällä sormesi multaan. Korkeutta ja leveyttä pensas kasvaa 80-120 cm. Kukkien väri muuttuu myöhemmin vaaleanpunertavaksi. Mitä viileämmässä hortensiasi kasvaa, sen parempi — mutta se pärjää tarvittaessa myös tavallisessa huoneenlämmössä. Kukinnan aikana vedentarve on suurin. Kasvi on myrkyllinen, pienen määrän syöminen ei yleensä aiheuta oireita. Käytä hortensiamultaa ja ruukun pohjalla ruukkusoraa, jotta saat aikaiseksi hyvän salaojituksen.

Next