Lage smør. LykkeLisaLille

Kinne

Lage smør

For å få smøret ut av vispen er det nemlig ingenting som fungerer bedre enn å stikke en tommel innenfor spilene i vispen og trykke nedover. Og at det eneste du trenger er nettopp nøtter? Vaskingen skal gjøre at så mye som mulig av kjernemelken blir presset ut av smøret. Ha smørklumpen over i en ren bolle med kaldt vann. Wienerbrød med vaniljekrem og bringebærsyltetøy Jeg elsker wienerbrød! Stopp vispingen, og ta vare på saupen. Se bilder av hele prosessen nederst i innlegget. Med smøret i bollen eller på en fjøl, dryss over cirka ¼ teskje salt. Fikk tak i noe fantastisk salt fra den danske øya Læsø, som jeg kan tenke meg å bruke i smør.

Next

Trines Oppskrifter: Salte mandler

Lage smør

De fleste af os elsker kager - når vi skal feste, fejre, hygge eller forkæle os selv. Det kræver jo så lige, at I kan få fløde og kærnemælk i Norge. Lad blandingen stå på køkkenbordet natten over- gerne 24 timer. Legg smøret over i en ren bolle, og dytt det ut i bunnen så det blir flatt. Åpne eventuelt ovnen et par ganger underveis for å slippe litt ekstra damp ut.

Next

Lag ditt eget smør

Lage smør

Press kjernemelken ut av smøret. Du kan selvsagt fryse ned smøret uten at det endrer konsistens, og oppbavare det i månedsvis. Eksempelvis ricotta, hytteost og flødeost. Fyld lidt vand i og frys dem ned. Hell fra vannet igjen og tilsett salt og eventuelt andre ingredienser.

Next

Monas Kjøkkenskriverier: Hjemmelaget smør

Lage smør

Og jeg er i bakemodus for tiden. I tillegg er det himla lett, det tar ikke lang tid, det er sunnere fordi det ikke er tilsatt noe som helst, du kan variere i det uendelige kanskje putte et krydder oppi? Oppskrift på hjemmelaget smør Denne oppskriten gir 400 gram ferdig smør. Dersom du ikke får sausen til å tykne etter noen få minutter, tar du av bollen, og koker opp igjen vannet i kasserollen. Det der er tilbage i sigten er smør. Strø på saltet og elt det inn i smøret.

Next

Monas Kjøkkenskriverier: Hjemmelaget smør

Lage smør

Det hadde vært moro å lage med ekte saup, men da må vi ha minimum en halv liter saup, da må man vel kjerne mye, eller? Granola eller müsli Frys din müslo så du kan tage op efter behov og drysse på din yoghurt eller en dessert. Jeg foreslår at du prøver å lage bearnaise selv, kanskje du også vil bli positivt overrasket, slik jeg ble? De ønsket Tine smør, men det hadde ikke butikken mere igjen av. Det er greit å løfte klumpen opp når du klemme for å se om det kommer mye melk ut, for så å skylle den i vannet. Dette vil jeg prøve når jeg får den nye Kenwooden min i hus før jul. Rasp Du kan lave din egen rasp og fryse den ned, så behøver du aldrig købe rasp igen. I vår familie lager vi Saupsuppe, men jeg kan ikke huske å ha hatt tilgang til saup,så vi erstatter saupen med kulturmelk.

Next

Hjemmelaget mandelsmør • Green Bonanza

Lage smør

Hvad kan holde til at blive frosset ned, og hvad kan ikke? Ingen problem, i tillegg til at paideigen er en enkel, rask og hverdagsvennlig oppskrift med ingen ventetid på kjøling av paideigen, er den også super god og sunn. Anonym Har selv prøvd dette, og likte resultatet. Jeg prøvde meg her på litt hvitløkssmør og persillesmør tilsatte litt ekstra salt i disse for smakens skyld , i tillegg til smør ment for baking. Pak det tæt sammen i film, og placér det i fryseren. Ellers kan du lage all slags smør-varianter; hvitløkssmør, urtesmør, chilismør, etc.

Next