Garanti begagnad bil. Garanti på begagnade bilar

Begagnade bilar

Garanti begagnad bil

Med tanke på att är känt för sin goda kvalitet, så är även en ett mycket bra val. Du har inte alls samma skydd om du köper av en privatperson. Bilhandlaren är tvungen att följa konsumentköplagen och kan inte ge dig sämre villkor än vad som sägs i lagen om inte annat uttryckligen står i lagtexten. Utifrån detta kan du sedan begränsa din sökning till rätt segment. Ofta innebär certifieringen att man som köpare får något som liknar en förlängd eller utökad nybilsgaranti på en begagnad bil.

Next

Begagnade bilar

Garanti begagnad bil

Det innebär att du kan köpa en likvärdig bil någon annanstans och kräva ersättning av säljaren om bilen du hittar hos en annan bilfirma är dyrare. Oavsett om du tänker köpa eller sälja en begagnad bil via en bilfirma eller privat: Med tjänsten Genomgång av begagnat fordon från Mercedes-Benz är du alltid på den säkra sidan. Vad som gäller om du köper en bil via en auktionssajt på nätet är inte helt klarlagt. Ibland kan olyckan ändå vara framme. Om det saknas besiktningspapper och servicebok så kan det vara ett tecken på att man försöker dölja något. Den ger garanterad rörlighet och har dessutom plats för barn och deras leksaker. Här kan du även teckna till försäkring som du smidigt får samlat på samma faktura.

Next

Extra garanti, Bilgaranti, Autoconcept mm

Garanti begagnad bil

Då ska du välja Bilia Total, vår paketlösning med billån, märkesförsäkring, serviceabonnemang och Biliakort. Garantin är personlig och upphör därför att gälla om bilen byter ägare. Motorerna är bensin och diesel med mellan 90 och 180 hk. Reklamerar du inom två månader från att du har upptäckt felet, räknas det som inom skälig tid. Vissa bilhandlare och bilmärken har egna certifieringar som kan innebära att bilarna som säljs gås igenom innan försäljning och åtgärdas vid behov redan innan försäljning.

Next

Garanti vid köp av begagnad bil?

Garanti begagnad bil

Beställningen blir bindande först när en person med ställningsfullmakt skrivit på. Detta gäller oavsett om bilen har passerat garantin för 3 års fri service. Alla bilar med MaxiTrygg har genomgått Bilias kvalitetstest innan de bjuds ut till försäljning. Vi strävar alltid mot att det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt för dig som kund att byta bil. I mångt och mycket är det nog en smaksak vilket du väljer. Robert Svar: Hej Robert, Om det har uppkommit ett fel redan efter 1,5 vecka kan det ses som onormalt slitage, och det har du rätt att reklamera till säljaren. Finansiering För att kunna köpa en bil kanske du behöver låna pengar.

Next

Köpt en bil hos bilhandlare med 3 månaders garanti, vad gäller?

Garanti begagnad bil

En bil ska också alltid säljas trafiksäker, om inte säljaren informerat tydligt om att den inte är det men då ska den i så fall också vara avställd. Köper du bil av en privatperson har du inte samma rättigheter som när du handlar från en bilhandlare. Kontroller att det som står upptaget i köpehandlingen finns med. Rätt bra att veta då många mindre firmor gör detta för att kringgå 6 månaders regeln. Du ska se till att du får en garantisedel som berättar om garantins omfattning och giltighetstid.

Next

Fel på bilen efter köp av bilhandlare

Garanti begagnad bil

Har säljaren gått igenom serviceboken med mig? När det kommer till sportigare bilar finns exempelvis eller och , som alla erbjuder körglädje och prestanda. När du köper en begagnad bil av en bilhandlare så är du skyddad av konsumentköplagen men trots detta finns det flera saker som är bra att ha koll på. Dessutom kan det vara bra att ha en i bilen och en i sommarstugan eller husbilen. Trygg-Hansas experter reder ut begreppen — häng med här! Men bilägaren har själv ett stort ansvar. När du köper en begagnad bil så får du räkna med brister som är normala med tanke på bilens skick ålder, pris och körsträcka.

Next