Folk med ångest recension. Recension: Folk med ångest av Fredrik Backman

Recension: Folk med ångest

Folk med ångest recension

Dock är den lite för mycket åt det absurda hållet för min smak, där de första två tredjedelarna av boken mest består av slapstick-liknande humor och osannolika karaktärer och händelseförlopp, med många upprepningar i texten som känns tjatiga. När gisslandramat är över, gisslan har släppts fri, och polisen tar sig in i lägenheten för att gripa rånaren är denne spårlöst försvunnen. Det är samma känslomässiga bergochdalbana som när jag har läst hans tidigare böcker, och samma varma underton. Hur man hanterar eller förtränger sin sorg, sin frustration, sin oro, förtvivlan eller dåliga samvete. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Läs gärna min med Fredrik Backman.

Next

Recension: Backman, Fredrik; Folk med ångest; 2019

Folk med ångest recension

Poängen med recensionens inledning är förstås att den blir ett exempel på flödet vi hamnar i när vi slår upp den senaste Backman-romanen, som heter Folk med ångest. Som alla humorister värda namnet är Backman melankoliker, dock aldrig cyniker. Biografier, deckare, romaner, drama, fantasy, osv. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den…tom. Detta för att kunna ta med sig citat som gillas lite extra. Jag är vuxen nu, jag har egna barn, och jag vet nästan aldrig hur jag ska svara på deras frågor om allt i livet som är svårt och ont och obegripligt orättvist. Folk med ångest är nog Fredrik Backmans mest skruvade roman, men den innehåller mycket att det vi är vana vid om vi läst honom förut.

Next

Boktipset

Folk med ångest recension

Backman gör det bra, och han är utan tvekan vår roligaste författare på den här sidan millennieskiftet. Och det är ju rätt storartat att en författare kan få oss att skratta så högt och sedan känna djupt med människan Backman målar upp i ett världsligt kaos som någon av oss inte hade kommit helskinnade igenom. Det vet Backman, och det han gör här … det är snyggt, fan i mig. Att vi alla är komplexa, formade av våra tidigare erfarenheter. Jag får ständigt känslan av att Backman på ett rätt gott sätt blandar filmen Inside man, med Clive Owen i huvudrollen, med mer humorbetonade böcker som Dumskallarnas sammansvärjning som ju är fantastisk , och sina egna tidigare böcker. Nu står det klart att den populära boken kommer att filmatiseras och bli tv-serie.

Next

Aktuella böcker och recensioner: Fredrik Backman, Folk med ångest

Folk med ångest recension

Charmigt om Leonard som jagar en galen dröm om kärleken i Thailand. Även Folk med ångest innehåller de ingredienser som utmärker Fredrik Backmans författarskap. Därför läste jag Folk med ångest som fysisk bok. Jag var i känslosvall under hela läsningen och är fortsatt berörd när jag tänker på innehållet i efterhand. Vi kunde inte ha lämnat den här boken i bättre händer. Jag tror att det handlar om fingertoppskänsla och sensitivitet.

Next

Folk med ångest av Fredrik Backman

Folk med ångest recension

Men så småningom förförs jag totalt av de hopplösa idioterna till människor som hamnar i ett gisslandrama. Det handlar om två småstadspoliser med en inte helt enkel relation till varandra, en vass överklasskvinna som glömt vad man kan göra med livet förutom att ha en karriär, en sorgsen gammal dam som väntar på sin man som bara skall parkera bilen, ett par som köper och säljer lägenheter för att ge äktenskapet syre och så handlar det om en bindgalen hippie och hennes höggravida flickvän. Här är länkar till mina recensioner av Backmans åtta tidigare böcker: En man som heter Ove, Saker min son behöver veta om världen, Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här, Björnstad, Och varje morgon blir vägen blir vägen hem längre och längre, Vi mot er, och Ditt livs affär. Jag gillar honom för att han oftast är feministisk, men har insett att jag inte tyckt att hans böcker lämpar sig för uppläsning det blir för mycket rent språkligt. Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips.

Next

Folk med ångest (e

Folk med ångest recension

Denna gång ville han skriva en komedi och även om det finns ställen som bjuder till skratt är boken också full av tänkvärda avsnitt om föräldraskap, psykisk ohälsa, saknad och om att bara vara en människa. Felix Herngren är en sällsynt berättare med en unik komisk känslighet som är en dröm att få jobba med. . Albert Bonniers Alla känner apan av Varg Gyllander Tarabetyg: 3 av 4 Nu är det feelgood som gäller. Här berörs både skuld, skam och misslyckanden.

Next