Blå hallen höganäs. Blå Hallen Höganäs, Höganäs, Sweden

Per i Viken Extravaganza Blå Hallen Höganäs

Blå hallen höganäs

Först ut är öl-, vin- och matfestivalen Per i Viken Extravaganza till påsk. Fortsätt rakt fram vid fyrvägskorsning. Din epostadress: Tipsa en kompis! Invändigt var byggnaden i fyra våningar mycket modern och avantgarde för den tiden. Tre stora evenemang är redan inplanerade nästa år. Ta till höger i rondellen innan Viken mot Höganäs. Bekräftelsen är endast en bekräftelse på att vi har registrerat din anmälan — inte en garanti för att vi klarar att tillgodose alla önskemål. Hallen är byggd för ridning vilket är perfekt även för mässor 1500 kvm per hall.

Next

Blå Hallen

Blå hallen höganäs

Och måla väggarna med en blågrå nyans invändigt. Hallen ligger precis utanför Höganäs strax utanför Lerberget, endast en km från 111:ans avfart samt två km 112:ans. Behöver du mer el än hushållsel måste detta bokas. Bokning görs på följande sätt: Telefon:073-0930260 Är det ingen som svarar så lämna namn, telefonnummer och säg att du är intresserad av att boka ett bord. Vi kompletterar därför matutbudet med annat hantverk och andra saker som hör påsken och våren till.

Next

Blå Hallen

Blå hallen höganäs

När förrådet stod färdigt 1919 gick bolagets smalspåriga järnväg genom byggnaden för att man enkelt skulle kunna lasta och lossa gods. Här nere har byggarbetena redan kommit en bra bit på väg. Den långa låga huskroppen som idag kallas Blå hallen är betydligt yngre än huvudbyggnaden. Gammalt damm och stoft ger fina effekter när hon drar en sopkvast över golvet. När keramikproduktionen tog fart efter första världskriget behövde Höganäsbolaget fler förråd och lagerutrymmen. Martin hoppar vigt in i ett upptaget hål i väggen och letar fram en liten finkeramisk detalj ur mörkret. För honom och restaureraren Massimo Villoresi har man redan börjat iordningställa lokaler i källarplanet, som ska få mer ljusinsläpp med hjälp av nya fönster och dörrar.

Next

Blå hallen: Höganäs nästa stora attraktion

Blå hallen höganäs

Vi har parkeringsplatser precis i anslutning till hallen. Underlaget är av grus både inomhus och utomhus. Blå Hallen is Höganäs' new large event and exhibition hall that previously belonged to the Höganäsbolaget where it served as a warehouse and logistics hall for the manufactured ceramic objects. Därefter följ vägen ca 1 km och du har ridanläggningen på höger sida. Keramiskt center som förhoppningsvis ska flytta in, våra utställningar, mässor och marknader kommer att locka mycket folk. Tillsammans med den tredje ägaren Sylvia Enget har de stora planer för nästa år.

Next

Blå Hallen laddar för 2019

Blå hallen höganäs

Denna faktureras samtidigt som vi skickar ut anmälningsbekräftelse. Mat- och trädgårdsmässor, julmarknader och utställningar. Det är vi livrädda för, säger Martin när vi förflyttar oss plan för plan ner i byggnaden. Sedan kontaktar våra loppisansvariga er. I vinternumret av Kullaliv berättade antikprofilen Joakim Bengtsson om sina och Martins visioner för den borgliknande tegelbyggnaden i utkanten av Hultabo. Nu börjar arbetet med att skapa Höganäs nästa stora attraktion.

Next

Blå Hallen 2019

Blå hallen höganäs

Vår policy är regionalt och lokalt producerad mat, samt hög kvalité på övrigt hantverk. Byggnationen påbörjades 1949 men produktionen av finkeramik — sanitetsporslin, elektriska isolatorer och säkringar — lades ner redan 1952 då den gick med förlust. Ulf Molin som är ordförande i stiftelsen är mycket positiv. Här ska spelas teater, ges konserter och föreläsningar, här ska bli plats för konstnärsateljéer och restaurang med egna odlingar runt huset. Invändigt byggs den stora baren med kök och restaurang. Detta för att undvika överbelastning av elsystemet.

Next