Bioidentiska hormoner. Mia Lundin

Vad händer i kroppen i förklimakteriet?

Bioidentiska hormoner

Nästa månad byter man sida så att jag smörjer in östrogenkrämen på vänster lår istället och progesteron på höger. Det är ju där pengarna finns för forskning och annat och då blir det så klart tolkat till läkemedelsindustrins fördel. Han säger: — Det finns en hel del evidens för att olika näringsämnen kan minska risken att insjukna i virussjukdomar. Compounded bioidentical hormones are often touted as being safer and more effective than synthetic hormones. So, when your hormones are out of balance, even slightly, it can have a big impact on your health and well-being. Men det blir mindre och mindre av det när du blir äldre och vid 70 års ålder har du bara 15-20 procent kvar jämfört med när du är 20 år. Inte alls så tungsint och grinig, utan känner mig jättepigg och har hur mycket energi som helst.

Next

Mia Lundin

Bioidentiska hormoner

Alla kvinnor har hormoner och att dessa åker berg-och-dalbana under livet är snarare regel än undantag. Östrogen hjälper även till att behålla den kognitiva förmågan och motverkar depression, men är ett av de hormon vi kan få problem med i övergångsåldern. Säkerhet Bio-identisk Hormone Replacement Bioidentiska hormoner är läkemedel med östrogen, progesteron eller andra hormoner som är kemiska kopior av hormoner som produceras av kvinnor. Exempel på bioidentiskt östrogen som finns tillgängligt via recept i Sverige är: Estradot, Divigel och Femanest. Sedan såg jag på Stefan Jarls film underkastelsen och förstod vad det troligtvis gjort med min kropp.

Next

Säkerhet Bio

Bioidentiska hormoner

När det händer kommer en massa obehagliga både fysiska och psykiska symptom, som gör livet i princip outhärdligt. Hjälp då kroppen att gå ner i varv. Mycket kan förändras med en annorlunda kost men inte allt, ibland kan vi behöva ta kosttillskott, örter eller bioidentiska hormoner. Jag har kontroll på min menscykel med hjälp av appen P Tracker, så jag ser exakt när jag har ägglossning. Men samtidigt förstår jag att det lätt blir så att allt blir likriktat och toppstyrt om man tar in sjukvårdens kostnader via skatten. Vad som orsakar symptomen är att östrogennivån är för hög i relation till progesteronet. Det menar föreläsaren och författaren Mia Lundin och skriver i ett inlägg på Kurera debatt om hur hon tycker att det är hög tid att svenska läkare blev mer pålästa i ämnet och bättre på att skriva ut bioidentiska hormoner.

Next

💊 Bioidentical Hormon Replacement Therapy: Fördelar och biverkningar

Bioidentiska hormoner

Nu har jag bytt ut mina zoloft mot Yentreve som jag äter i svag dos och det fungerar mycket bra för mig. Studien fann också att deras återkommande frekvens av bröstcancer inte var högre än genomsnittet. Det är heller inte sant att alla hormoner orsakar bröstcancer. Bioidentiska hormoner har inte varit någon prioritet där. Dessa inkluderar oestrogel östrogengel , utrogestan en bioidentisk progesteron tablett , vaginal östrogen som Vagifem östradiol eller topisk Ovestin-kräm. Missuppfattningar En påstådd fördel med bioidentiska hormoner jämfört med konventionell hormonbehandling är att det kan vara individuellt förberedda för patienten, baserad på salivtest.

Next

Säkerhet Bio

Bioidentiska hormoner

Det finns ju så många nyanser av tillståndet, men att få ordning på hormonerna är definitivt grunden för att kunna må bra i det. Tyvärr talar läkare och media inte om för dig att vissa bioidentiska hormoner minskar risken för hjärtkärlsjukdomar med så mycket som 60 procent utan att öka risken för bröstcancer! Ofta marknadsförs de som preparat som tillverkas i speciella sammansatta apotek som endast föreskrivs av privata kliniker. Symptomen i förklimakteriet varierar från kvinna till kvinna — både i intensitet och typ av besvär. Förklimakteriet och klimakteriet är oundvikliga faser på den hormonella resan. Vill du läsa fler liknande artiklar? Anandamid är en cannabinoid och verkar på samma sätt som cannabis.

Next

Bioidentical Hormone Replacement Therapy: Benefits and Side Effects

Bioidentiska hormoner

Om detta skriver Herman Holm, överläkare, psykiatri, i en krönika. Sover gott varje natt, inga vallningar, sexlust igen som en 20-åring, glatt och jämt humör. Detta stämmer inte: det finns forskning. Dessa berättar bara om dina hormonnivåer vid ett ögonblick och kan variera kraftigt under hela dagen. De är från början utvunna ur växter. Så resonerar näringsterapeuten Madeleine Marcus som menar att hormonella obalanser till stor del beror på stress.

Next